Cartofi dulci: 5 beneficii uimitoare pentru sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Cartofii dulci au numeroase beneficii pentru sănătate și te pot ajuta să ții la distanță mai multe boli. 

Dacă până acum nu ați consumat cartofi dulci, ar fi cazul să îi introduceți în alimentația dumneavoastră. Nu doar că sunt delicioși, dar au și multe beneficii pentru sănătate. Potrivit unui studiu din 2017, publicat în Functional Foods in Health and Disease, consumul de cartofi dulci a fost asociat cu o îmbunătățire a bacteriilor intestinale benefice, scrie Spectacola.ro.

Reduc riscul apariției crampelor musculare

Cartofii dulci conțin de două ori cantitatea de potasiu găsită într-o banană, ceea ce vă poate reduce riscul de crampe legate de deficitul de potasiu.

Îmbunătățesc vederea

Totodată ar trebui să știți și că cartofii dulci sunt bogați în vitamina A și vitamina C, care susțin sănătatea vederii. Conform cercetărilor efectuate de Academia Americană de Oftalmologie, beta-carotenul găsit în alimente precum cartofii dulci a fost asociat cu o scădere a a problemelor de vedere în rândul persoanelor cu retinis pigmentar, care poate provoca orbire nocturnă și pierderea vederii periferice.


Susțin sistemul imunitar

Cartofii dulci sunt extrem de bogați în vitamina A, dar sunt și în vitamina C. Ambele vitamine îmbunătățesc sistemul imunitar și  vă ajuta să luptați împotriva infecțiilor, potrivit  unui studiu publicat în revista Nature Reviews Immunology. Deficitul de vitamina A a fost legat de scăderea imunității, în special în cazul infecțiilor gastrointestinale și respiratorii.

Scad colesterolul


„Cartofii dulci sunt bogați în fibre, ceea ce poate ajuta la scăderea colesterolului LDL”, spune Diana Gariglio-Clelland, dieteticianul de la Next Luxury.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel