Cartofii prăjiţi, efecte NOCIVE asupra organismului. Specialiştii, AVERTISMENT
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Specialiştii în sănătate avertizează asupra pericolului pe care cartofii prăjiţi la fast-food îl reprezintă pentru organismul nostru. 

Potrivit unui studiu făcut de oamenii de știință americani cartofii prăjiți conțin substanţe cancerigene care ne pot îmbolnăvi grav și chiar scurta viața, în unele cazuri. Cartofii congelaţi semipreparaţi, procesați în cantități uriașe de cele mai cunoscute lanțuri de fast-food din lume, ar putea conţine o substanţă, acrilamida, care dacă este consumată în cantităţi mari poate provoca apariţia cancerului.

Ce este acrilamida și de ce este atât de toxică pentru organismul uman

Acrilamida este o substanţă puternic oxidantă, rezultată din degradarea amidonului. Acrilamida se formează în momentul în care alimentele sunt procesate. Specialiștii vin însă și cu soluția care ne-ar putea scuti de o grămadă de probleme. Există metode prin care cantitatea de acrilamidă poate fi redusă tocmai pentru a preveni îmbolnăvirea, scrie Antena3.ro

Astfel, rezultatele studiului arată că soluţia cea mai bună este reducerea cantităţii de fructoză şi glucoză din cartofi, în momentul când sunt tăiaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel