Câștigător de Nobel: Măsurile de restricție ar fi făcut mai multe victime decât au salvat
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 25 mai, 22:54 | Internațional

Măsurile de restricție luate de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului ar fi ucis mai multe persoane decât ar fi salvat, a spus un om de știință premiat cu premiul Nobel.

Măsurile de restricție luate de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului ar fi ucis mai multe persoane decât ar fi salvat, a spus un om de știință premiat cu premiul Nobel, conform Daily Mail.

Profesorul Michael Levitt de la Universitatea din Stanford, unul dintre primii experți care a prezis corect amplitudinea pandemiei, a sugerat că decizia de a ține oamenii în casă ar fi fost motivată de „panică", nu de știință.

Supraestimarea victimelor

 

Prof. Levitt a mai explicat că modelul creat de guvernul britanic, conceput de prof. Neil Ferguson, a supraestimat numărul morților „de 10 sau 12 ori".

„Consider că restricțiile nu au salvat vreo viață. Cred că mai degrabă a costat vieți. Poate că au fost salvate unele vieți pierdute în accidentele rutiere, lucruri din acestea, însă problemele sociale – abuzul domestic, divorțurile, alcoolismul, acestea au fost extreme", a explicat el, pentru The Telegraph.

Michael Levitt consideră și că guvernul Marii Britanii ar trebui să încurajeze cetățenii să poarte măști și să caute modalități de a continua să lucreze, cu ajutorul distanțării sociale.

Lumea a fost panicată

 

Modelul creat de prof. Ferguson a estimat că 500.000 de britanici ar fi murit fără distanțarea socială și restricțiile impuse. „Pentru motive neclare pentru mine, cred că liderii lumii s-au panicat și au panicat și lumea. A existat o mare lipsă de comunicare", a explicat prof. Levitt.

Câștigătorul de Nobel, în vârstă de 73 de ani, nu este infecționist, însă el a evaluat criza din China și a făcut estimări bazându-se pe propriile calcule. Cu toate că el spune că măsurile pot fi eficiente, acestea ar fi „medievale" și consideră că epidemiologii au exagerat informațiile pentru a determina oamenii să le asculte mai atent.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri