Castraveciori murați de vară, gata în trei zile. Rețeta, pas cu pas
Autor: Rodica Mitu pe 24 iul, 17:15 | Retete

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a propus o rețetă intitulată „castraveciori murați de vară". Este o altfel de rețetă de castraveciori murați în saramură, gata în trei zile. 

Ingrediente

 

castraveciori mai mari

floare de mărar cu semințe

sare grunjoasă, neiodată

căței de usturoi

apă

 

Mod de preparare

 

Mai întâi, spălăm castraveții și îi decojim. Feliem castraveții în rondele de 1-1,5 cm grosime. Așezăm la baza unui borcan de 5 litri, de exemplu, 2 căței de usturoi și 2-3 flori de mărar din cele cu semințe. Apoi adăugăm rondelele de castraveți, dar mai strecurăm și 1-2 flori de mărar printre ele.

Presăm bine rondelele de castraveți, să intre cât mai multe, adăugăm apa și o lingură cu vârf de sare grunjoasă, neiodată, și agităm bine borcanul să se topească sarea.

Lăsăm borcanul cu rondelele de castraveți la geam, sau în balcon, la soare, trei zile, apoi putem servi castraveții murați, sau îi putem adăuga în preparatele noastre, notează a1.ro.

Te-ar putea interesa și ....
Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri