Cât a mai împrumutat Cîțu de la bănci. Suma atrasă luni de Ministerul Finanțelor
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ministerul Finanţelor Publice condus de Florin Cîțu a făcut un nou împrumut de la bănci.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 342,5 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 167 de luni, la un randament mediu de 3,65% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 400 de milioane de lei, iar băncile au subscris 384 milioane de lei. Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 60 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna noiembrie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,5 de miliarde de lei, din care 800 milioane de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 3,7 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 555 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Suma, uşor sub cea din octombrie (5,06 miliarde de lei), va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel