Cât costă o medalie de aur de la Jocurile Olimpice
Autor: Andreea Ditcov pe 29 iul, 16:26 | Competitii

Pixabay

Medaliile de aur oferite la Jocurile Olimpice de la Tokyo au, pe lângă valoare sentimentală, un anume preț pentru metalul din care sunt făcute. 

Medaliile de aur oferite în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo nu sunt făcute în întregime din aur. Se pare că o singură medalie este compusă din argint - 550 de grame și alte 6 grame de aur. La prețul actual al metalelor prețioase, o medalie ar costa în jur de 820 de dolari, scrie Unilad

 

an olympic gold medal wouldn’t even cover my rent pic.twitter.com/niiLzbhdED

— James (@CaucasianJames) July 28, 2021

Prețul metalelor prețioase a crescut față de acum trei ani, când o medalie costa în jur de 555 de dolari. Așadar, prețul unei medalii pentru locul 1 s-a majorat cu 265 de dolari.

 

Here's a more in-depth look at how the value of the Olympic gold medal's composition has changed due to precious metal inflation pic.twitter.com/B9lxhD0eM0

— Robert Hum (@HumOnTheMarkets) July 23, 2021 Aur pentru România

Până acum România a adus aurul acasă pentru disciplinca canotaj în proba feminină de dublu vâsle, prin Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, care s-au impus detaşat în Finala A de la Sea Forest Waterway. Bodnar şi Radiş, vicecampioane mondiale (2019, Linz), au condus cursa de la un capăt la altul, câştigând cu timpul de 6 min 41 sec 03/100, stabilind şi cel mai bun timp olimpic. Precedenta performanţă aparţinea Marii Britanii (6:44.33) şi fusese stabilită în 2012, la Londra.

Cele două românce, la prima lor participare olimpică, sunt duble campioane europene în această probă (Poznan 2020, Varese 2021). Medaliile de argint au fost câştigate de Noua Zeelandă (Brooke Donoghue, Hannah Osborne), în 6 min 44 sec 82/100, iar bronzul a revenit olandezelor Roos de Jong şi Lisa Scheenaard, cronometrate în 6 min 45 sec 73/100.

Bodnar şi Radiş (portdrapelul României la ceremonia de deschidere de la Tokyo) au adus a 20-a medalie de aur a canotajului românesc la Jocurile Olimpice. România a mai cucerit la JO alte 19 medalii, 10 de argint şi 9 de bronz. Iniţial finala era programată marţi, dar cursele au fost amânate cu o zi din cauza condiţiile potrivnice.

La dublu vâsle masculin, Ioan Prundeanu şi Marian Enache s-au clasat pe locul al treilea în Finala B (6:16.86), încheind pe locul nouă în clasamentul general. Pe nouă au încheiat şi fetele de la patru rame, Mădălina Hegheş, Elena Logofătu, Cristina Popescu, potrivit Agerpres.

Competitii Vezi toate articolele
Crossuri parteneri