Cât de des trebuie să-ți speli blugii. Răspunsul te va surprinde
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Nu este recomandat să îți speli blugii foarte des, deoarece se pot deteriora.

Blugii sunt un articol vestimentar extrem de îndrăgit, care se bucură de o mare popularitate la nivel global. Sunt comozi, versatili și se potrivesc la orice ținută. 

Versatilitatea și confortul fac ca acest articol de îmbrăcăminte să fie la mare căutare, de aceea este important să știi cât de des trebuie spălați blugii, astfel încât să nu se deterioreze materialul din care sunt confecționați. 

La o emisiune pentru CNN Business, CEO-ul lui Levi, Chip Bergh, a explicat că nu spălase niciodată pantalonii lui Levi pe care îi purta atunci. Cu toate acestea, un raport publicat de propria companie în 2015 explică faptul că blugii trebuie spălați la fiecare 10 utilizări, potrivit revistei Best Life.

Tommy Hilfiger sau Victoria Beckham s-au alăturat, de asemenea, opiniei CEO-ului Levi's și au afirmat că blugii nu trebuie spălați, cel puțin la fel de des ca alte articole vestimentare, deoarece sunt articole de îmbrăcăminte care se uzează odată cu spălarea.

Un student a purtat aceeași pereche de blugi timp de 15 luni

Pe de altă parte, o investigație efectuată în 2011 de un student de la Universitatea din Alberta a arătat că, după ce a purtat aceiași blugi timp de 15 luni, adică 330 de zile, aveau aceeași cantitate de bacterii ca la mai puțin de două săptămâni de utilizare, relatează Abc News.

Cu toate acestea, purtând aceeași pereche de blugi de mai multe ori este imposibil să nu capete mirosuri neplăcute sau să nu se păteze la un moment dat. În aceste cazuri, freacă zona pătată cu puțin detergent și apă și las-o să se usuce, dar fără a băga blugii în mașina de spălat. În același mod se procedează în cazul mirosurilor. Este recomandat să lași blugii să se aerisească în aer liber.

Oricum ar fi, majoritatea oamenilor au obiceiul de a-și spăla blugii de fiecare dată, așa că este indicat să fie spălați la programul pentru haine delicate și să fie întorși pe dos înainte de a-i băga în mașina de spălat.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel