Cât timp se fierb legumele. Durata corectă pentru fiecare în parte. Ai procedat așa până acum?
Autor: Florentina Constantin pe 24 iul, 12:32 | Magazin

Pentru a te putea bucura pe deplin de proprietățile nutritive ale legumelor, trebuie să știi exact cât să le fierbi. Iată timpii de fierbere de care trebuie să ții cont atunci când gătești.

Durata prelucrării termice a legumelor nu trebuie prelungită deoarece scade calităţile nutritive ale mâncărurilor.

Durata fierberii pentru mai multe tipuri de legume:

1. Cartofii - 30 minute

2. Sfecla necurăţată - 1 oră şi 10 minute

3. Varza tăiată felii - 15 minute

4. Morcovul netăiat - 25 minute

5. Ștevia - 10 minute

6. Conopida întrega -  20-25 minute

7. Varza albă tăiată - durata înăbuşirii este de 1 oră

8. Varza murată - 2 ore

*Aceste reguli au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.

Vezi și: De ce nu trebuie să pui niciodată cartofii la fiert în apă rece. Cea mai mare greșeală!

Cum cureți rapid roșiile de coajă. Cel mai simplu truc al bucătarilor

Te-ar putea interesa și ....
Magazin Vezi toate articolele
Crossuri parteneri