Bărbat condamnat după ce a furat un pachet de cafea în valoare de 17 lei. CÂT va CHELTUI statul pentru a-l ține în închisoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Un bărbat din Roman în vârstă de 62 de ani a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu executare după ce a furat un pachet de cafea în valoare de 17 lei. Vezi cât va cheltui statul pentru a-l ține pe deținut în penitenciar.

Statul va cheltui lunar 3.000 de lei pentru a-l ține în închisoare pe bărbatul din Roman, condamnat după ce a furat un pachet de cafea în valoare de 17 lei. Pentru perioada de 9 luni, atât cât trebuie să stea închis bărbatul, statul va cheltui un total de 27.000 de lei, fix de 10 ori mai mult decât amenda pe care individul nu a plătit-o și pentru care a fost încarcerat.

"Detenția costă mult prea mult raportat la prejudiciul adus, dar justiția costă, penitenciarul costă și acestea sunt costurile care sunt inerente unor astfel de decizii. Undeva la 100 de lei pe zi se cheltuie. Asta include costul total, costul de personal, costul de întreținere, costul cu asigurarea drepturilor legale, transport, prezentarea la instanță. Evident că acest costuri cresc în cazul în care se asigură asistență medicală.", a explicat Sorin Dumitrașcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), la RealitateaPlus.

Reamintim că bărbatul din Roman primise inițial o amendă penală în valoare de 2.700 de lei pentru că în martie 2018 a furat un pachet de cafea. Judecătorii l-ar fi avertizat la vremea respectivă că în cazul în care nu achită amenda, riscă pedeapsa cu închisoarea cu executare. Asta s-a întâmplat. Trei luni mai târziu, judecătorii au observat că amenda nu a fost achitată și bărbatul a fost arestat. Recent, el a fost condamnat la 9 luni de închisoare. 

VEZI ȘI: Condamnat la închisoare pentru un pachet de CAFEA. Ministrul Justiției: NU voi comenta acest caz

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel