Cătălin Nechifor, PRO România: Guvernarea alături de PSD este imposibilă. Tăriceanu trebuie să-i comunice doamnei Dăncilă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Cătălin Nechifor, vicepreședinte PRO România, nu crede că ALDE va părăsi guvernarea, susținând că sunt prea mulți funcționari de-ai lor care ar trebui să-și părăsească posturile.

Cătălin Nechifor a intervenit la Digi24 unde a amintit ceea ce a susținut și liderul PRO România, Victor Ponta, că formațiunea lui Tăriceanu trebuie să iasă mai întâi de la guvernare.

E normal să punem astfel de condiții, pentru că dacă am accepta să ne aliem cu un partid aflat la guvernare, ar însemna să ne aflăm și noi la guvernare, ori intrarea într-o formulă alături de PSD la guvernare este, fără discuție, imposibilă în acest moment", a declarat Nechifor, miercuri după amiaza.

Dacă vrea o alianță politică cu Pro România, ALDE trebuie să-și clarifice poziția pe scena politică, însă Cătălin Nechifor crede că aliații actuali ai PSD, ALDE, nu vor părăsi Palatul Victoria.

”Ori îi comunică doamnei Dancilă că pleacă, ori că va rămâne. Eu cred că rămâne la guvernare. Gândiți-vă că au miniștri, oameni în teritorii, secretari și sub secretari de stat, gândiți-vă că toți ar trebui să plece", a adăugat el, referindu-se la eventualitatea unor negocieri între Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă, pentru menținerea sau nu a actualei alianțe de guvernare.

Guvern de uniune națională

Cătălin Nechifor a mai spus că dacă ALDE iese de la guvernare ”se poate forma un Guvern de uniune națională”, însă nu cu premierul propus de PNL: ”Dacă Ludovic Orban înțelege că nu poate fi premier, șansele sunt foarte mari să se schimbe Guvernul. Dacă Iohannis vrea să îl pună pe Orban premier, nu este nicio șansă. Varianta cu Orban este de neacceptat”, a mai precizat el.

Declarațiile lui Cătălin Nechifor vin în contextul în care liderii celor două partide, Călin Popescu Tăriceanu - ALDE și Victor Ponta - PRO România, au discutat, miercuri dimineață, înființarea unei alianțe politice, care ar putea fi a treia forță parlamentară, după PSD și PNL.

Citește și:

Alianță politică ALDE-PRO România. Tăriceanu, după discuția cu Ponta: Vom fi a treia forță politică

Alianță ALDE - PRO România. Victor Ponta: Am progresat foarte mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel