Cataramă, după ce BEC i-a respins candidatura la prezidențiale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cataramă a avut o reacție după ce BEC i-a respins candidatura la prezidențiale.

Viorel Cataramă a declarat, sâmbătă, după ce Biroul Electoral Central a respins candidatura sa la prezidențiale, că a contestat decizia la Curtea Constituțională deoarece este "profund nelegală" și bazată pe aprecieri subiective.

"Este o decizie profund nelegală și am contestat-o deja la Curtea Constituțională. Este o decizie profund nelegală bazată pe aprecieri subiective și pe acest sistem, oricând, orice semnătură poate fi interpretată, poate fi contestată și oricând se pot lua decizii de eliminare a unui candidat pe criterii subiective care încalcă legea", a declarat, sâmbătă, Viorel Cataramă, pentru MEDIAFAX.

De ce i-a fost respinsă candidatura


Biroul Electoral Central a decis să respingă înregistrarea candidaturii și a semnului electoral depuse de Viorel Cataramă pentru alegerile prezidențiale. Instituția precizează că peste 94.000 de semnături depuse de Viorel Cataramă au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente.

Viorel Cataramă a fost primul politician care și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale, ajungând la sediul BEC miercuri, cu peste 230.000 de semnături.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel