Câte cazuri COVID mai suportă sistemul sanitar. Tătaru: Pandemia nu se tranșează în spitale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto AGERPRES
Foto AGERPRES
Nelu Tătaru a explicat că ”pandemia nu se tranșează în spitale” și a susținut din nou că totul ține doar de populație dacă se va ajunge la 7.000 de cazuri de infectări pe zi. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a intervenit în această după-amiază în direct la România TV unde a explicat trendul ascendent al infecțiilor cu coronavirus. 

”Suntem pe un trend ascendent, un trend progresiv. În condiţiile în care avem acea transmitere comunitară accentuată vom avea şi un număr de cazuri mare. Suntem la o aglomerare a unităților de primire urgență. Pregătim niște măsuri pentru ca cei asimptomatici să fie izolați la domiciliu. Toate cazurile grave ajung la AȚI, cele uşoare vor stă acasă. Nerespectarea regulilor va aduce cazuri noi. Ține doar de noi dacă vom ajunge la 7 000 de cazuri. Măsurile impuse acum îşi fac efectul în 14 zile. Această pandemie nu se tranșează în spitale. (...) Mai avem doar câteva județe care au aproape de maxim paturile ocupate. Au fost pacienți care au fost transferați către spitale din alte județe pentru a primi tratament pe terapie intensivă. Locuri libere la ATI mai sunt de la 745 la 1050, cu extensiile pe care le-ați văzut", a declarat Nelu Tătaru. 

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 3.952 de persoane cu noul coronavirus. De asemenea, 745 de persoane sunt în prezent internate pe secțiile ATI din țară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel