Câţi bani a mai împrumutat Cîţu de la bănci
Autor: Florin Răvdan pe 21 mai 2020 / 18:11 | Economie

Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat încă aproape un miliard de lei de la bănci joi, 21 mai 2020. 

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 933 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 26 de luni, la un randament mediu de 3,52% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,438 de miliarde de lei.

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit joi, scrie Agerpres. 

Câţi bani ar urma să ia MFP în mai

 

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna mai 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,065 miliarde de lei, din care 500 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 3,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 465 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este cu 115 milioane de lei mai mare faţă de cea programată pentru luna aprilie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri