Caz Caracal. Alexandru Cumpănaşu - Ingrid Mocanu, ironii şi replici acide în direct: Nu mai bateţi câmpii / Sunteţi un geniu absolut al României
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Alexandru Cumpănașu
Alexandru Cumpănașu
Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, fata de 15 ani ucisă de Gheorghe Dincă la Caracal, şi Ingrid Mocanu au avut un schimb de replici mai aprins la Antena 3, pe tema implicării în anchetă a lui Alexandru Cumpănaşu, prin aducerea de probe. 

"Cu tot respectul pentru dl Cumpănaşu, aş vrea să îi dau un sfat. Când depune probe, pentru această grupare care va fi găsită, identificată, toate probele trebuie administrate legal. Domnul Cumpănaşu, chiar dacă are mandat din partea familiei, nu are dreptul să aducă probe la dosarul penal şi nici să afle informaţii din acest dosar. Dacă există persoane care au informaţii sau ar putea să obţină aceste informaţii, pentru că ar cunoaşte persoanele care ar fi implicate în reţeaua de trafic de carne vie, să meargă la anchetatori. Vor avea statut de colaboratori şi vor fi luaţi în seamă. În România, investigaţiile private nu sunt primite", a explicat Ingrid Mocanu. 

Alexandru Cumpănaşu, replici acide 

"Vreau să îi dau o replică doamnei, pentru că văd că există o avalanşă de contestatari, orice ai face. Eu vreau să îi aduc aminte un lucru, anume că în Codul Penal spune că de îndată ce o persoană are cunoştinţă de indicii privind comiterea unei infracţiuni, trebuie să o aducă la cunoştinţa procurorului. Aşa că, doamnă, nu mai bateţi câmpii. Eu nu m-am dus acolo ca avocat, am avut cunoştinţă de aceste indicii despre cazul de la Caracal", a replicat Cumpănaşu. 

Mai jos, continuarea dialogului aprins dintre cei doi: 

Ingrid Mocanu: Domnule Cumpănaşu, numai ca martor puteţi. Nu mai spuneţi că batem câmpii noi toţi. Ca martor puteţi declara, nu puteţi depune probe în numele altei persoane.  

Alexandru Cumpănaşu: Eu pot să depun orice indiciu. 

Ingrid Mocanu: Ăla nu este indiciu, este o probă. Aţi spus că este declaraţia unei persoane. Văd că ştiţi absolut tot ce se întâmplă în ţara asta, sunteţi un geniu absolut al României, văd. Chiar bateţi câmpii!

Alexandru Cumpănaşu: Eu am depus nişte indicii, dacă procurorii vor să le ia în seamă bine, dacă nu, nu. Eu nu mai intru în dezbateri, rămân doar dacă nu mai intru în dialog. E dreptul fiecăruia să emită opinii, dar nu stabileşte cineva dintr-un studio de televiziune dacă eu pot sau nu să aduc indicii la dosar. 

Ingrid Mocanu: Stabileşte instanţa, domnule Cumpănaşu, nu Parchetul, instanţa ia decizii. 

Cei doi au fost întrerupţi, în cele din urmă, de moderatorul Răzvan Dumitrescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel