Cazanciuc: Când și cum se reunește Senatul în pandemie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Plenul Senatului se va reuni joi cu o prezenţă restrânsă în sală, votul la distanţă fiind funcţional, a anunţat preşedintele interimar al Camerei superioare, Robert Cazanciuc, după şedinţa Biroului permanent.

El a precizat că senatorii sunt pregătiţi să revină treptat în Parlament. 'A avut loc prima şedinţă (n.r. - a Biroului permanent) cu prezenţa efectivă a membrilor săi de la declararea stării de urgenţă. Parlamentul înseamnă dezbatere, schimb de idei, nimeni nu deţine monopolul ideilor.'

'Poporul român ştie foarte bine ceea ce înseamnă ca cineva să deţină monopolul soluţiilor bune. Am avut pe ordinea de zi proiecte de lege legate de gestionarea situaţiei de urgenţă, repartizate Comisiilor de specialitate cu termene foarte scurte. Mâine va avea loc şedinţa plenului Senatului, într-un format restrâns. Astăzi au avut loc primele teste de vot la distanţă, reuşite aceste prime teste. De mâine suntem pregătiţi pentru o revenire treptată a senatorilor în plen'. a afirmat miercuri Cazanciuc, într-o declaraţie transmisă de TVR.

Senatorii trebuie să revină la 'activitatea normală'

Potrivit lui Cazanciuc, senatorii trebuie să revină la 'activitatea normală', cu luarea tuturor măsurilor de protecţie şi a subliniat importanţa măsurilor economice ce trebuie luate în perioada următoare şi necesitatea respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale. 'Parlamentul României, ca şi celelalte instituţii, trebuie uşor, uşor să îşi reia activitatea. Fără reluarea activităţilor mediului economic ne va fi din ce în ce mai greu să ne descurcăm în perioada următoare', a adăugat Cazanciuc.

El a precizat că săptămâna viitoare va avea loc o altă şedinţă a Biroului permanent cu prezenţa efectivă a membrilor săi şi că urmează să crească numărul senatorilor prezenţi la şedinţele de plen cu respectarea măsurilor sanitare. Cazanciuc a subliniat importanţa măsurilor economice ce trebuie luate în perioada următoare.

Cazanciuc a menţionat că este probabil ca joi să aibă loc un Birou permanent reunit al celor două Camere ale Parlamentului 'pentru a stabili măsuri de urgenţă pentru această perioadă', potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel