Cazanciuc, reacție după sesizarea penală împotriva lui Orban: Moțiunea de cenzură, primul pas!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
foto: Facebook Robert Cazanciuc
foto: Facebook Robert Cazanciuc
Președintele Senatului, Robert Cazanciuc, a transmis DCNews prima reacție după propunerea ALDE, care solicită Parlamentului să facă o plângere penală împotriva premierului Ludovic Orban, pentru că acesta îndeamnă la nerespectarea legilor și a deciziilor CCR.

”Prima formă de răspundere a guvernului, prevazută de art. 109 alin 1, este cea politică, în  fața parlamentului, a precizat Robert Cazanciuc, PSD.

Drept urmare, soluția Parlamentului este moțiunea de cenzură pentru demiterea guvernului. Orban și guvernul său trebuie opriți deîndată să mai facă rău poporului român.

Trebuie oprit furtul săvârșit sub masca pandemiei. După ce Orban nu va mai fi Prim-ministru se poate acționa și potrivit următorului aliniat al aceluiași articol: alin.2 - răspunderea juridică, invocat și de domnul Tăriceanu. Cele două răspunderi nu se exclud una pe alta, dar acum prioritatea parlamentului este moțiunea de cenzură.

Este și datoria Președintelui României să ia atitudine publică față de gravul derapaj al primului ministru de instigare la nerespectarea deciziilor Curții Constituționale, și ale instanțelor de judecată într-o țară membră al Uniunii Europene.

Prin acuzele aduse CCR, Orban se comportă mișelește și încearcă să arunce în curtea instanței constituționale incompetența crasă a guvernului său care nu poate să elaboreze acte normative în acord cu drepturile fundamentale și prevederile constituției”, a precizat Robert Cazanciuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel