Cazul El Salvador. Sfaturile economistului Câciu pentru românii care vor să intre pe piața criptomonedelor
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Analistul economic Adrian Câciu a vorbit despre adoptarea criptomonedelor în El Salvador.

Economistul Adrian Câciu a explicat că este posibil ca adoptarea Bitcoin din El Salvador ar putea fi un prim pas către reglementarea criptomonedelor, într-un interviu EXCLUSIV pentru DCNEWS.

VEZI ȘI: El Salvador, prima țară care a adoptat Bitcoin ca mijloc oficial de plată.

Situația din El Salvador nu va fi ultima de acest fel

„Pe piața criptomonedelor o să se mai petreacă astfel de abordări din partea statelor. Încet, încet, odată și cu reglementarea criptomonedelor, o să vedem că tot mai multe zone din lume încep să accelereze sau să permită plata cu criptomonede.

Evident, se așteaptă de la marile țări și regiuni ale lumii să ia o decizie cu privire la reglementare, aici mă refer atât la Statele Unite ale Americii, cât și la Europa, dar și la zona Asia – Pacific, unde sunt astfel de abordări în care criptomonedele pot fi folosite la cumpărarea de proprietăți”, a spus Câciu.

Riscurile sunt foarte mari, mai spune analistul

Riscurile sunt foarte mari, mai este de părere economistul, tocmai pentru că piața monedelor virtuale este extrem de volatilă și, totodată, nereglementată până în acest moment. „Din perspectiva momentului, este foarte riscant pentru cei din El Salvador”, a mai spus el. „Practic, în momentul acesta, Bitcoin nu are garanții în spate. Atunci, pentru un eventual faliment al monedei, deși este foarte puțin probabil, nimeni nu poate să-i salveze, să facă un payout. Dar, cu toate acestea, este interesant de văzut”.

Românii trebuie să rămână precauți dacă vor să intre pe piață

Sfaturile lui Adrian Câciu pentru românii care sunt interesați să intre pe piața criptomonedelor rămâne același: este nevoie de precauție. „Eu îi îndemn pe cei care sunt din România să acționeze prudent în zona aceasta criptomonedelor, adică să achiziționeze crypto, dar să nu se arunce mai mult decât trebuie până la momentele în care crypto vor fi reglementate la nivel mondial. Este o chestiune de timp – un an sau doi ani. Atunci, lucrurile vor fi mult mai stabile când vine vorba de crypto, vom avea și garanții în spate”, a mai spus specialistul financiar.

„Ceea ce se discută la acest moment pe plan mondial este ca criptomonedele să poată fi asigurate, să poată fi garantate. Atunci, lucrurile vor începe să se stabilizeze”, a conchis analistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel