Cazul George Floyd, repetat la indigo în Cehia. Marius Tudor, consilier în PE: Violența poliției poate fi LETALĂ!
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Marius Tudor, despre cazul din Cehia / Foto: Captură video Youtube
Marius Tudor, despre cazul din Cehia / Foto: Captură video Youtube
Marius Tudor, consilier politic în Parlamentul European, a reacționat după ce un bărbat de origine romă a murit în Cehia după o intervenție a polițiștilor care seamănă foarte mult cu cea din cazul lui George Floyd.

"Un tânăr rom din Cehia a murit după ce un ofițer de poliție și-a ținut piciorul pe gâtul său timp de mai multe minute. Chiar dacă este greu să nu facem o paralelă cu ce s-a întâmplat în cazul lui George Floyd, luând în considerare consecințele tragice și reacțiile autorităților, acest caz este încă o dovadă a faptului că violența poliției nu este o soluție pentru rezolvarea unor probleme, ci, din contră, ea poate fi letală. UE trebuie să facă eforturi considerabile și să condamne acest fenomen.

Din păcate violența poliției alimentată și de ura împotriva romilor, în acest caz, a dus la moarte.Nu avem cum să nu reacționăm. Pe lângă acțiunile politice pe care le vom dezvolta în perioada următoare în Parlamentul European, mâine, de la 10, vom protesta în fața Parlamentului European. Ne vom ridica vocea împotriva violenței poliției, împotriva discriminării și a rasismului și vom cere autorităților să nu acopere adevărata cauză a decesului și să asigure o investigație clară, analizând, de asemenea, ura împotriva romilor ca o posibilă motivație a comportamentului violent al polițiștilor.", a scris Marius Tudor pe pagina sa de Facebook. 

Cazul din Cehia

Reamintim că caz similar cu cel al lui George Floyd a fost filmat în Cehia. Incidentul a avut loc în Teplice, un oraș aproape de granița cu Germania. Un clip video devenit viral arată trei polițiști în timp ce imobilizează un tânăr de origine romă până când acesta nu mai mișcă.

Imaginile au ajuns în spațiul public după ce au fost postate de o organizație care promovează drepturile romilor. Oamenii legii au fost acuzați de rasism și imediat situația a fost comparată cu cazul lui George Floyd din SUA. Pe filmare se vede cum unul dintre polițiști ține genunchiul pe gâtul tânărului în timp ce acesta țipă. Ceilalți doi polițiști îl ajută să îl imobilizeze și să îl încătușeze. Ulterior tânărului i s-a făcut rău și a fost preluat de o ambulanță care a fost chemată chiar de polițiști. Bărbatul a murit în drum spre spital. Imaginile video cu intervenția oamenilor legii, le puteți vedea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel