Cazul Navalnîi. Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, după criticile internaționale: Se simte că vin cu BUCURIE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Serghei Lavrov, ministru rus de Externe, susține că reacția țărilor din Occident privind arestarea lui Alexei Navalnîi vine doar pentru a sustrage atenția de la criza cu care se confruntă acele state.

”Vedem cum s-au agățat acum cu știrile de ieri despre întoarcerea lui Navalnîi în Federația Rusă, se simte direct că acele comentarii vin cu o asemenea bucurie, ca și cum ar fi copiate între ele. Cu bucurie, pentru că, aparent, permite politicienilor din Occident să creadă că vor putea să sustragă atenția de la cea mai profundă criză în care se află modelul liberal de dezvoltare.", a spus Lavrov, într-o conferință de presă, transmite Interfax.

Amintim că Navalnîi a zburat la Moscova pe 17 ianuarie, din Germania. La sosirea pe aeroportul Sheremetyevo, el a fost reținut de poliție chiar înainte de a avea timp să treacă prin controlul pașapoartelor. Mai mulți oficiali din întreaga lume au criticat dur decizia autorităților ruse de a-l reține pe opozant. Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, a condamnat dur reținerea opozantului. Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a acuzat Rusia că l-a arestat pe opozantul Alexei Navalnîi  pentru a-l reduce la tăcere, iar ministrul german de Externe, Heiko Maas, a cerut luni Rusiei să-l ″elibereze imediat″⁣.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel