Vosganian: Ministerul Sănătății ne e dator cu explicații. România are mai multe decese decât UE la un loc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Varujan Vosganian cere explicații Ministrului Sănătății, după ce a atras atenția asupra unui aspect legat de numărul de cazuri COVID din România.

"O repet, Ministerul Sănătății ne e dator cu explicații serioase privind numărul de decese, relativ mare în raport cu restul statelor membre ale Uniunii Europene (la care adăugăm Marea Britanie, Norvegia și Elveția).  Ieri, 13 septembrie 2020, în România s-au înregistrat, potrivit cifrelor oficiale, 36 de decese având drept cauză virusul corona. Cu un caz mai puțin, adică 35 de decese, dar LA UN LOC, au avut Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, Suedia, Belgia, Olanda, Norvegia, Finlanda, Elveția, Danemarca, Polonia și Bulgaria!

Cu alte cuvinte, state având împreună aproape 400 de milioane de locuitori au avut mai puține decese decât România! Situația nu s-ar schimba dacă am alege un alt eșantion în care să includem Austria, Ungaria sau Portugalia. Singura țară ce are un număr comparabil de decese cu noi este Spania, dar care are 47 de milioane de locuitori", a scris Varujan Vosganian pe Facebook.

"Ceva nu e în regulă în România"

"E limpede că ceva nu e în regulă în România. Din punct de vedere biologic nu se poate explica cum Franța, cu 7000 de cazuri zilnice de infectare, are 6 decese, Marea Britanie cu 3330 de noi cazuri, are 5 decese sau Olanda cu peste o mie de noi cazuri are un singur deces, în timp ce România, la același număr de cazuri noi ca Olanda, are o medie de 40 de decese. Nu mai vorbim de faptul că în unele state precum Germania, Suedia, Norvegia, Finlanda, Elveția, Austria sau Danemarca nu se mai moare de coronavirus.

Nu pot exista decât două cauze ale acestei discrepanțe dintre România și restul Europei: modalitatea în care se declară decesele cauzate de coronavirus sau deficiențele induse de protocoalele Ministerului Sănătății și de specificul asistenței medicale din România. Dar, indiferent de cauze, ele trebuie prezentate opiniei publice. Altminteri tot spectacolul ăsta cu măștile, cu restaurantele, cu tot soiul interdicții, reguli și dispute n-ar fi decât o jalnică comedie pe care suntem siliți s-o jucăm cu toții", a mai scris acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel