Conferința de pace pentru Afghanistan, amânată de oficialitățile din Turcia
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Conferința de pace de la Istanbul, propusă de Washington, va fi amânată până la finalul Ramadanului, a declarat ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu.

Turcia a anunţat marţi amânarea pentru jumătatea lunii mai a conferinţei internaţionale asupra Afganistanului programată anterior pentru 24 aprilie la Istanbul, informează Agerpres. 

"Am decis să amânăm negocierile" de pace până la sărbătorile de la sfârşitul lunii de post a Ramadanului, a declarat ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, într-un interviu acordat canalului de televiziune HaberTurk.

Amânare în urma consultărilor cu ONU



Conferinţa de pace asupra Afganistanului propusă de Washington urma să aibă loc la Istanbul între 24 aprilie şi 4 mai în prezenţa reprezentanţilor guvernului afgan şi ai talibanilor, potrivit Turciei.

"Am considerat că ar fi util să amânăm" după consultări cu Doha şi Naţiunile Unite, a adăugat Mevlut Cavusoglu.

Anterior, Washingtonul făcuse presiuni pentru ca această întâlnire, sub medierea ONU, să aibă loc înainte de 1 mai, termenul limită pentru retragerea forţelor americane din Afganistan, în conformitate cu acordul semnat în februarie 2020 la Doha cu talibanii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel