CCR, decizie privind creşterea pensiilor. Adrian Câciu arată adevărata ştire: "Ai bani, dar nu ai pe ce să îi dai"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Economistul Adrian Câciu arată care este, de fapt, ştirea de ultimă oră după decizia CCR privind majorarea pensiilor cu 40 la sută.

"CCR a respins ca neconstituțională abrogarea articolului care prevedea ca punctul de pensie sa fie doar 1442 lei. Parlamentul trebuie sa restabilească situația de vid care ar fi putut sa fie creată (aici CCR face o interpretare ca să fie bine cu puterea, deh, asta e să mai acuzati voi CCR ca e pesedist, pentru că vid nu era) si ori să stabilească că punctul de pensie este 1775 lei, cum era prevăzut în Legea 127, ori să pastreze punctul de pensie la 1442 lei.

La acest moment, este total eronat să se spună că CCR a stabilit azi că creşterea cu 40% este constituțională. Asta a fost deja stabilit înainte de promulgarea legii 127. Legea declarată neconstituțională merge în Parlament pentru punere în acord cu decizia CCR. Punctul de pensie rămâne deocamdată 1442 lei.

Ce este hazliu este că a declarat constituțional bugetul aferent creşterii pensiilor (adică altă lege), cu alte cuvinte ai banii dar nu ai pe ce să-i dai.", a scris Adrian Câciu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel