CCR: Legea de majorare a pensiilor nu este constituțională
Autor: Ema Apostu pe 22 ian, 14:28 | Justiție

Sursa foto: Pixabay

CCR a motivat de ce legea de majorare a pensiilor nu este constituțională.

Judecătorii CCR explică în motivarea publicată de ce au admis sesizarea formulată de Guvern. Este vorba despre ordonanţa de rectificare prin care Guvernul Orban a majorat pensiile, anul trecut, cu 14%, măsură care a intrat în vigoare din 1 septembrie anul trecut. Social-democrații îşi doreau majorarea cu 40% şi, în momentul în care această OUG a venit în Parlament, PSD a eliminat articolul prin care pensiile erau majorate cu 14%.

Însă social-democraţii nu au stipluat în locul acelui articol care prevedea majorarea cu 14% că pensiile vor creşte cu 40%. Nu au făcut acest lucru pentru că această majorare era prevăzută în alt act normativ, informează Antena 3. Judecătorii CCR vorbesc despre această "reglementare defectuoasă" pentru că s-ar fi creat un vid legislativ, având în vedere că nu mai aveam un punct de pensie la care să ne raportăm până în pe 1 septembrie 2021.

Judecătorii nu pot spune dacă şi cu cât ar trebui să se majoreze pensiile. Lasă la latitudinea Parlamentului sau a Guvernului.

Te-ar putea interesa și ....
Justiție Vezi toate articolele
Crossuri parteneri