Urmărește emisiunea live
CDC: Persoanele vaccinate anti-COVID NU ar trebui să mai fie testate, chiar dacă au intrat în contact cu persoane infectate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
CDC, despre testarea celor vaccinați / Foto: Pixabay
CDC, despre testarea celor vaccinați / Foto: Pixabay
CDC anunță că persoanele vaccinate anti-COVID NU ar trebui să mai fie testate, chiar dacă au intrat în contact cu persoane infectate.

Potrivit celor mai recente îndrumări emise de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), persoanele care s-au vaccinat anti-COVID nu trebuie să fie testate sau să fie puse în carantină, chiar dacă au intrat în contact cu persoane infectate cu Sars-Cov-2, transmite AP News. Excepție de la această nouă recomandare fac doar persoanele care dezvoltă ulterior anumite simptome COVID, cum ar fi febră, tuse și oboseală.

Ghidul actualizat reflectă studii recente care arată că persoanele vaccinate se confruntă cu un risc foarte mic de a face o formă gravă a bolii. Chiar dacă sunt infectate cu Sars-Cov-2, este puțin probabil ca aceste persoane să transmită virusul mai departe, asta pentru că majoritatea nu dezvoltă nici un simptom, susține CDC. 

Astfel, noile recomandări ale CDC spun și că persoanele vaccinate pot fi excluse și de la screeningul de rutină la locul de muncă. Screeningul este încă recomandat persoanelor care lucrează sau locuiesc în adăposturi sau închisori, din cauza riscului mai mare de focare. De asemenea, aceste îndrumări ale CDC nu se aplică medicilor, asistenților medicali și altor lucrători din domeniul sănătății.

Turiștii vaccinați, testați în continuare

Cetățenii americani care se întorc din străinătate trebuie să prezinte, de asemenea, un test negativ COVID-19 înainte de a urca în zborul lor spre casă, indiferent de statutul lor de vaccinare. Oricine este testat pozitiv pentru COVID-19 ar trebui să se izoleze în continuare timp de 10 zile, spune CDC.

Pe măsură ce numărul celor vaccinați anti-COVID crește, mulți experți se așteaptă ca CDC să relaxeze în continuare liniile directoare pentru testare, chiar și pentru persoanele vaccinate cu simptome. Multe răceli frecvente și viruși pot provoca simptome asemănătoare cu cele ale COVID-19, spun experții, fapt care ar putea duce la un val de teste inutile în toamnă.

„Pe măsură ce alergăm pentru a ne deschide înapoi, o întreagă varietate de infecții pe care nu le testăm în mod obișnuit vor provoca aceleași simptome.”, a spus dr. Rebecca Wurtz de la Universitatea din Minnesota.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel