Ce a apărut pe Ambasada SUA la București - FOTO. ”Nu ești singur(ă)”
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Bucureştenii care au trecut pe lângă ambasada SUA au avut o surpriză în ultimele ore. 

"Avem convingerea că o țară poate să-ṣi atingă întregul potențial numai atunci când diversitatea cetățenilor este apreciată, susținută și protejată. Ne exprimăm solidaritatea cu toate persoanele discriminate pe criterii de orientarea sexuală, identității sau expresiei de gen și caracteristicilor sexuale. Nu ești singur(ă")", se arată într-o postare a Ambasadei SUA pe Facebook, în care este arătată şi o fotografie cu un steag în curcubeu, simbol al comunităţii LGBTIQ. .

UE, zonă de libertate pentru LGBTIQ

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care declară spaţiul Uniunii Europene "Zonă de libertate pentru comunitatea LGBTIQ". Această iniţiativă politică vine la doi ani după atacurile Poloniei asupra persoanelor LGBTI prin crearea unor aşa-numite "Zone libere de LGBTI", regiuni întregi care se poziţionau ferm împotriva comunităţii LGBTI. 

Rezoluţia Parlamentului European numeşte direct numeroasele violări de drepturi din cauza cărora suferă în continuare persoanele lesbiene, gay, bisexuale, trangender, intersex şi queer din spaţiul comunitar şi declară UE drept un spaţiu în care drepturile şi libertăţile persoanelor LGBTIQ sunt apărate.

Ca răspuns la retragerea drepturilor LGBTIQ în unele țări ale UE, în special Polonia și Ungaria, deputații europeni au declarat joi UE „Zona de libertate LGBTIQ”.

La doi ani după ce prima autoritate locală poloneză s-a declarat „zonă fără LGBTIQ”, Parlamentul a declarat că UE este„ „Zona de libertate LGBTIQ” într-o rezoluție adoptată cu 492 de voturi pentru, 141 împotrivă și 46 de abțineri.

Din martie 2019, peste 100 de regiuni, județe și municipalități poloneze au adoptat rezoluții care se declară libere de „ideologia” LGBTIQ. Conform acestor rezoluții, guvernele locale ar trebui să se abțină de la încurajarea toleranței față de persoanele LGBTIQ și să retragă asistența financiară din partea organizațiilor care promovează nediscriminarea și egalitatea.

VEZI Parlamentul European a declarat Uniunea Europeană ca ”Zonă de libertate pentru comunitatea LGBTIQ”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel