Ce AMENZI cresc de duminică
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Amenzi mai mari vor fi aplicate de autorități începând de duminică. 

De duminică, 26 ianuarie, intră în vigoare noi modificări în legislație, mai exact privind atribuțiile polițiștilor, scrie avocatnet.ro. Modificări precum cele de mai jos au fost introduse prin Legea nr. 192/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice. 

Iată modificările: 

1. Polițiștii vor putea folosi forța în funcție de scopul urmărit. 

2. Polițiștii vor putea intra în locuințe folosind forța. Acest lucru va fi posibil doar în situații excepționale: a fost săvârșită o infracțiune, este urmărit un infractor sau este se încearcă stoparea unei acțiuni teroriste.

3. Condiții mai clare pentru ca polițiștii să poată legitima pe cineva. 

4. Amenzi mai pari pentru cei care refuză să se legitimeze. Între 500 și 1500 de lei. 

5. Polițiștii ar putea să vă ducă la secție dacă refuzați să vă legitimați. Noi reglementări privind conducerea la secție a unei persoane au fost clarificate. 

Schimbări privitoare la regulile de ordine și siguranță publică

6. Amezi mai mari pentru cei care își deranjează vecinii. Între 2000 și 3000 de lei pentru cei care fac gălăgie între orele 22 - 08 și între orele 13 și 14. 

7. Amenzi mai mari și pentru petrecerile private și ”zgomotoase”. Între 2000 și 3000 de lei la prima abatere și între 3000 si 6000 de lei pentru abateri ulterioare în termen de 24 de ore. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel