Ce au alte țări europene și NU AVEM noi. Motivul ÎNCHIDERII școlilor din România. Dr. Țincu: Nu putem copia politicile sanitare
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medicul Radu Țincu a vorbit despre decizia de închidere a școlilor, făcând comparație cu situația din alte țări europene.

"Politicile sanitare nu sunt reproductibile. Nu putem copia politicile sanitare ale Franței și să le implementăm în România. Dacă vorbim despre școli trebuie să ne raportăm la particularitățile sistemului școlar. Avem două tipuri de activități școlare care sunt oarecum la extremă. Avem școlile din mediul rural care au o numită infrastructură deficitară și toate măsurile igienico-sanitare nu se pot implementa efectiv în acest școli. La polul opus avem școlile din marile orașe unde din păcate avem o supraaglomerare de elevi, sunt școli unde nu poți implementa distanțarea socială.

"Un vector de transmitere"

Un alt element important îl reprezintă transportul elevilor către școală. Foarte multe din țările enumerate că au lăsat școlile deschise, au asigurat transportul copiilor de acasă până la școală. Acești copii călătoresc în acele microbuze școlare. În România acești copii ar fi ajuns în spațiile aglomerate ale orașului, în mijloacele de transport în comun, ei sunt însoțiți de părinți și bunici.

Toată această particularitate a stat la baza deciziei de a închide școlile din România și a trece în online. Nu există nici un studiu care să spună că ei nu transmit virusul. Copii fac forme ușoare ale bolii sau asimptomatice, dar sunt un vector de transmitere.", a explicat medicul Radu Țincu pentru RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel