Ce beneficii are sparanghelul pentru organism. Diferența dintre cel alb și cel verde
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică beneficiile sparanghelului, dar și care e diferența dintre cel alb și cel verde. 

”Pentru sparanghel contează dacă e alb sau verde. În sfârșit am învățat și noi să gătim/mâncăm sparanghel! Nu că ar fi mare filozofie, ține doar de educarea gusturilor/obiceiurilor. Eu zic că merită încercat, nu întâmplător am pledat pentru cauza lui două emisiuni la rând în Arena bucătarilor. 

Beneficiile sparanghelului 


DA, e sănătos și dietetic, DA, are multe fibre și minerale, DA, conține sulf și modifică în mod ciudat mirosul urinii. Dar cel mai interesant este modul în care i se schimbă structura în funcție de felul în care a fost "crescut". Sparanghelul alb crește complet îngropat în pământ și imediat ce vine în contact cu lumina soarelui devine roz-mov. 

Cum îl puteți consuma 

Sparanghelul verde crește la lumină, iar fotosinteza nu îi modifică doar culoarea ci și consistența. E mai fraged și poate fi consumat crud, sau doar ușor tras la tigaie/rumenit pe grătar. Ronțăiți-l ca atare, cu un pic de parmezan și reducție de oțet balsamic, iar pentru gusturile mai complexe merge tare bine cu un ou poșat și niște jambon”, a declarat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel