Ce echipă va câștiga Champions League în acest sezon. Predicții surprinzătoare ale experților
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 20 oct, 11:34 | Fotbal

Foto: Agerpres

UEFA Champions League revine astăzi după doar 58 de zile scurse de la victoria lui Bayern Munchen în finala cu Paris Saint Germain din Lisabona.

Experții BBC Sport au primit misiunea de a fi imparțiali și de a prezice o câștigătoare din primele 5 campionate europene.

Spania, predicție făcută de Andy West

 

Real Madrid s-a dovedit a fi o forță europeană în ultimii ani de competiție, însă este greu să spui că Bayern Munchen nu are șanse de a redobândi trofeul la finalul turneului. Sevilla ar putea fi o echipă care să surprindă în UCL, mai ales după cele 4 victorii din Europa League din 2014 încoace.

Germania, predicție făcută de Constantin Eckner

 

Nici redactorul sportiv pentru Germania nu vede o favorită clară, iar câștigătorii, ca în cazul lui Bayern Munchen, au de obicei dificultăți să-și apere titlul, cu excepția Real Madrid, pe care ar pune și pariu Eckner. Borussia Dortmund este capabilă să facă o surpriză plăcută, cu o putere de a învinge orice echipă din lume, dar fără constanță.

Anglia, predicție făcută de șeful BBC Sport, Phil McNulty

 

Favoriții redactorului-șef al diviziei de sport de la BBC sunt Liverpool și campioana en-titre, Bayern Munchen. Liverpool încă arată puternic chiar dacă nu au trecut de optimi sezonul trecut. Obișnuiții FC Barcelona, PSG și Real Madrid vor avea cuvântul lor de spus în luptă, dar pentru el Liverpool și Bayern sunt favorite, cu accentul pe Liverpool. Surprizele sale vin sub forma lui Atletico Madrid, dar și a Sevillei.

Franța, predicție făcută de Ian Holyman

 

Și pentru francez câștigătoarea en-titre este greu de ignorat, în ciuda dificultății de a-ți apăra titlul în această competiție. Când vine vorba de surprize plăcute din UCL, el își pune banii pe Istanbul Bașakșehir, echipă turcă debutată în competiție. „Cu siguranță nu vor fi victima Grupei H”, a scris el (n.r., Manchester United, Paris Saint Germain, RB Leipzig, Istanbul Bașakșehir).

Italia, predicție făcută de jurnalistul italian Daniele Verri

 

Este greu de crezut că un club italian va câștiga UCL în acest sezon. „Nici măcar Oracolul din Delfi nu poate prezice cine câștigă în mai”, a spus acesta. Dacă tot a trebuit să-și spună opinia, el a pariat pe o echipă din Anglia, ținând cont de problemele din Spania și de dificultatea lui Bayern în apărarea trofeului. Atalanta ar putea fi din nou surpriza sezonului, după ce au atins sferturile de finală în sezonul 2019-2020.

Te-ar putea interesa și ....
Fotbal Vezi toate articolele
Crossuri parteneri