PERICOLUL de pe balcon: efect de LUPĂ al geamurilor termopan. Mai multe obiecte au luat foc în Cluj
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Mai multe obiecte au luat foc într-un balcon din Cluj din cauza efectului de lupă al termopanului.

Un incendiu a izbucnit joi în balconul unui apartament din Cluj-Napoca. Potrivit pompierilor, flăcările ar fi pornit ca urmare a efectului de lupă al geamului termopan, care ar fi dus la aprinderea unor obiecte depozitate în balcon.

Potrivit ISU Cluj, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit joi într-un balcon de pe strada Observatorului din Cluj-Napoca. Incendiul a fost lichidat în scurt timp de pompieri și nu au fost înregistrate victime.

Au ars mai multe bunuri de pe balcon, însă incendiul nu s-a extins spre cameră. Cu toate acestea au mai fost distruse geamul și pereții interiori ai apartamentului. Conform pompierilor clujeni, flăcările au pornit ca urmare a efectului de lupă al geamului termopan, care a dus la aprinderea unor obiecte depozitate pe balcon.

Incendiu într-un apartament din Sfântu Gheorghe

Un incendiu a izbucnit într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sfântu Gheorghe. 14 persoane au fost evacuate. Două persoane au ajuns la spital. Pompierii militari covăsneni au fost solicitați să intervină la incendiul izbucnit la un bloc de locuințe din municipiul Sfântu Gheorghe.

Incendiul a izbucnit la un apartament situat la parter și se manifesta cu flăcări violente, inundând cu un fum dens casa scării. Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului, concomitent cu evacuarea tuturor locatarilor din blocul de locuințe.

Echipajele de căutare-salvare au evacuat 14 persoane, printre care și un copil de aproximativ 1 an. Două persoane au fost transportate la spital de echipajul SMURD ca urmare a expunerii la monoxid de carbon și cu atac de panică. Nicio persoană nu a suferit arsuri. Incendiul a fost stins în mai puțin de o oră, iar cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire, transmite Mediafax.

Incendiu în Hunedoara

Pompierii Detașamentului Petroșani şi ai Gărzii Lupeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu la un apartament din Uricani. Aceștia au dislocat o autospecială de stingere, o ambulanţă şi o autoscară pentru gestionarea incendiului produs într-un apartament situat la etajul 1 al unui bloc.

Imediat, au demarat procesul de evacuare a locatarilor aflaţi la această ora în apartamentele de pe scara afectată de incendiu, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel