Urmărește emisiunea live
Ce face Trump e ILEGAL. Liderul american, acuzat și de FAKE NEWS
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Senatorul american Ron Wyden a spus că ordinul executiv propus de Donald Trump este „pur și simplu ilegal”.

Senatorul american Ron Wyden a spus că ordinul executiv propus de Donald Trump este „pur și simplu ilegal”, într-un comunicat de joi seara, conform The Verge. Schița ordinului lui Trump ar limita protecția de răspundere a platformelor, oferită de Secțiunea 230 a Actului de Decență a Comunicațiilor, o lege la care Wyden a fost coautor, în 1996.

Sub Secțiunea 230, companiile de pe Internet nu trebui să răspundă pentru conținutul creat de proprii utilizatori. În schimb, ordinul ar permite autorităților să reinterpreteze actul normativ și să autorizeze Comisia Federală de Comerț să creeze o unealtă pentru raportarea părtinirii online.

Acuzele lui Wyden pentru Trump

„Am avertizat de ani întregi că această Administrație amenință Secțiunea 230 pentru a reduce libertatea de exprimare și pentru a se lua de companii precum Facebook, YouTube și Twitter pentru a le oferi un tratament favorabil. Astăzi, Trump mi-a dat dreptate. Mă aștept ca acele companii și fiecare american care participă la libertatea de exprimare să se opună acestei legi ilegale prin toate mijloacele disponibile. Să cedăm la atacurile președintelui ar fi cel mai puțin patriot lucru pe care un american îl poate face”, a spus Wyden.

„Ordinul lui Trump este pur și simplu ilegal. După ce ne-a condus țara într-un dezastru economic și sanitar, Trump încearcă cu disperare să încerce să fure puterea pentru el și pentru a rescrie legea care acționează de decenii. Totul pentru a putea să răspândească minciuni nefiltrate”, a mai acuzat senatorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel