Pentru murăturile în oţet, folosiţi doar oţet alb, cu o aciditate de minim 5%. Pentru cele în saramură, este recomandată sarea grunjoasă, neiodată. Totodată, pentru saramura, la un litru de apă se adaugă între 30 - 65 g de sare grunjoasă, potrivit gustos.ro. Pentru murăturile în oţet, acesta se va dilua în proporţie de 1/3 cu apă.
Înainte de a le pune în saramură, legumele trebuie opărite. De asemenea, după opărire, legumele se pun într-un vas cu apă rece pentru a se răci imediat. Iar apa în care au fost opărite legumele va fi folosită la saramură,deoarece conţine multe substanţe nutritive.
Ţineţi minte că după ce murăturile au fost opărite, acestea nu mai trebuie să fie atinse cu mâna, pentru a nu le contamina cu bacterii. Se va folosi doar o lingură de lemn bine spălată şi opărita.
Pentru a verifica dacă saramura este destul de concentrată, o puteţi verifica cu ajutorul unui ou: dacă aceasta este îndeajuns de concentrată, oul se va ridica la suprafaţă lichidului.
Vezi și: Cum pui sfecla roșie la murat. Cea mai simplă rețetă
Cum pui pepeni la murat. Este foarte simplu! Vei fi încântat de gust
Cum se pune varza la murat
Varza trebuie să aibă frunze fine şi subţiri, ideală pentru sarmale. Curăţă frunzele de deasupra, cctorul din interior şi fă o gaură în el. Aici vei pune o lingură rasă de sare, potrivit pofta-buna.com. Dacă varză e prea mare, o poţi tăia în patru şi poţi pune sare pe lângă ea. Verzele mai mari vor fi aşezate jos. Se completează butoiul cu apă rece şi se mai adaugă 20 g de sare la 1 kg de apă rece. Dacă nu aţi pus sare în cotoare, se adaugă 30-35 g de sare la 1 litru de apă, scrie pofta-buna.com.
Varza se poate pune la murat şi cu apă clocotită. Se măsoară cantitatea de apă necesară, se pune sarea şi se fierbe până dă în clocot. Se ţine 3-4 zile şi se scurge, apoi se mai clocoteşte o dată şi se pune peste varză.
Puteţi mura, pe lângă varză, şi conopidă, gutui şi alte legume. Dacă vreţi să coloraţi varza, puteţi adăuga şi câteva sfecle roşii în butoi. Sau chiar varză roşie. Puteţi adăuga beţe de mărar sau seminţe de chimen. Dacă puneţi busuioc la murături, în apă, lichidul nu se va băloşi. Varza se vantura zilnic până când se murează complet, suflând aer în butoi.
Vezi și: De ce trebuie să pui hrean în murături. Rezultatul te va încânta
GOGONELE murate pentru iarnă. REȚETA care-ți iese 100%. Acest SECRET îți asigură reușita
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Ce sunt tahionii, particulele "suspecte" care au invadat Universul
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- Separi cățeii de mamă înainte de opt luni? Se pedepsește cu închisoarea: Pedeapsa trebuie să fie mai drastică
- Românii apreciază mai mult influencerii și vedetele decât medicii și profesorii. Sociolog: În topul profesiilor din SUA, artiștii sunt la nivel cu electricienii
- Sistemul RO-Alert și copiii dispăruți. Despescu: Numai prin sprijinul comunității putem avea un rezultat rapid