Ce înseamnă 600 de cazuri pe zi. Rafila: Situație incredibilă! Nu e de glumă!
Autor: Andrei Itu pe 08 iul, 23:24 | Sanatate

FOTO AGERPRES

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății, a declarat, miercuri seară, ce se va întâmpla dacă va crește numărul de infectări cu Covid-19.

'Peste o lună de zile sau o lună și jumătate, vom avea o problemă extrem de gravă. Nu este exclus să avem 800 de cazuri pe zi. Este o limită care va duce la o ocupare rapidă a secțiilor de Terapie Intensivă. Haideți să nu spunem 800 de cazuri și să rămânem la cifrele de acum. Să spunem 600 de cazuri pe zi. Acest lucru înseamnă 18.000 de cazuri noi într-o lună, care pot avea 5 la sută de pacienți care vor avea nevoie de terapie intensivă. Nu e de glumă, cifrele astea duc la o situație incredibilă!' a declarat Rafila.

'Simptomaticii trebuie urmăriți în spitale pentru că această boală acționează insiduos. După o perioadă relativ ușoară, infecția se poate agrava brusc. Oamenii trebuie supravegheați și să se intervină foarte rapid din punct de vedere terapeutic. Boala este sistemică. Nu afectează doar plămânii, ci multe alte organe. Este clar că nu discutăm despre o boală simplă, ușoară. Când infecția depășește o anumită evoluție, atunci lucrurile se agravează brusc.' a menționat Alexandru Rafila, într-o intervenție la B1 TV.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri