Urmărește emisiunea live
Ce înseamnă de fapt Noaptea Muzeelor. Se întâmplă pe 12 iunie. Mireille Rădoi: Lumea nu mai știe ce este în spatele etichetei
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: noapteamuzeelor.org
Foto: noapteamuzeelor.org
Noaptea Muzeelor vine cu surprize la Biblioteca Centrală Universitară Carol I. 

Mireille Rădoi, director BCU Carol I, s-a aflat astăzi în direct la interviurile DC News și DC News TV unde a explicat ce înseamnă de fapt Noaptea Muzeelor și de ce este atât de importantă. 

”Înițial s-a dorit la nivel european o marcare a muzeelor într-una din cele 365 de zile ale anului. S-au deschis porțile, accesul a fost gratuit în toate muzeele. Desigur, apoi și peisajul cultural este unul concurențial și fiecare instituție a găsit de cuviință să înceapă să organizeze lucruri. În Noaptea Muzeelor nu ai parte doar de tururi obișnuite în aceste instituții ci fiecare manager, director, om care e la cârma unei instituții de felul acesta se străduiește să găsească soluție ca muzeul să fie mai atractiv”, a declarat Mireille Rădoi.

Noaptea Muzeelor la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

Noaptea Muzeelor în va aștepta pe vizitatori sâmbătă, 12 iunie, cu o surpriză, începând cu orele 18:00. 

”În cadrul expoziției noastre „Bucureștiul Interbelic: La Vie Parisienne” , vom expune în premieră revista „JE SAIS TOUT de BUCAREST” publicată în anul 1941, un adevărat #bijoudebibliothèque!Vă așteptăm pe 12 iunie dans „Le petit Paris à la Bibliothèque”!”, se arată într-o postare pe Facebook-ul instituției. 

”Am mers pe o reprezentare mai retro, a micului Paris, a perioadei interbelice. Este o expoziție dedicată. Ideea mi-a venit pentru că mi-am dat seama pentru că lumea nu prea mai știe de ce se spune ”micul Paris”, lumea nu mai știe ce este în spatele etichetei”, a mai declarat Mireille Rădoi, director BCU Carol I în exclusivitate la DC News

O atmosferă de aparte

Călătorind în timp, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” se va metamorfoza prin Expoziția Bucureștiul Interbelic – La Vie Parisienne: reviste și cărți rare vor readuce parfumul nostalgic al Bucureștiului din secolul XX, iar Fundația Culturală ”Remember Enescu” va contribui la crearea atmosferei unice a acelor timpuri printr-un recital de muzică clasică. 

Pe toată durata evenimentului, veți explora prin tururi ghidate fiecare încăpere a acestui lăcaș dedicat cunoașterii și veți descoperi farmecul acestei clădiri prin arhitectura sa deosebită și mireasma vremurilor de altădată.

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel