Ce mâncăm dacă facem sport dimineața. Cori Grămescu, recomandări în funcție de antrenament
Autor: Ema Apostu pe 26 feb, 16:07 | Sanatate

Sursa foto: Pixabay

În funcție de tipul de sport pe care îl practici dimineața, există câteva reguli alimentare de care ar trebui să ții cont. 

"În primul rând, depinde ce sport facem dimineața, pentru că nu toate antrenamentele necesită alimentare suplimentară, ba din contră. Dacă mergem la Yoga, de exemplu, chiar nu e recomandat să mâncăm înainte de a parcurge practica zilnică. Aș spune că pentru antrenamentele moderate trebuie să mâncăm normal, cu o ora înainte de exerciții, că și cum am avea o zi obișnuită la birou.

În cazul în care practicăm regulat Pilates, Yoga, gimnastică medicală sau exerciții de tonifiere ușoare este indicat să optăm pentru un mic dejun ușor, cu un aport de 10-15 g de proteine ușor digerabile, o cantitate mică de glucide cu absorbție lentă asociate cu legume și ceva grăsimi sănătoase provenite din avocado sau nuci crude.

Dacă facem antrenamente de creștere a masei musculare, cu 1.5 ore înainte de antrenament se recomandă un mic dejun care să asigure circa 20 de g de proteină de bună calitate (curcan, somon, ton, ou) asociate cu 10-15 g de glucide cu absorbție moderată (pâine neagră, cereale integrale, hrișcă, mei) și legume (ardei, kale, roșii) și câteva felii de avocado, puțîn unt de caju sau fulgi de cocos.

Dacă preferința noastră este înspre antrenamentele cardio, înainte cu 1.5 ore de antrenament este recomandat să optăm pentru un mic dejun cu un aport glucidic mai ridicat, de exemplu cereale integrale cu fructe și puțin iaurt sau lapte de migdale", a explicat Cori Grămescu pe Facebook.

Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri