Ce planuri are Dominic Fritz pentru Timișoara: "O să mă vedeţi mai des"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Edilul Timișoarei, Dominic Fritz (dreapta, fără mască)
Edilul Timișoarei, Dominic Fritz (dreapta, fără mască)
Primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz (USR PLUS), a spus ce are de gând să facă, acum, după ce a câștigat alegerile locale.

Primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz (USR PLUS), a declarat că va pleda în faţa autorităţilor centrale pentru proiecte precum un nou spital municipal, dezvoltarea infrastructurii rutiere şi feroviare, susţinerea programului Timişoara - Capitală Culturală Europeană, scrie Agerpres.

"O să mă vedeţi mai des aici, la Bucureşti, pentru că avem nişte proiecte strategice care cred că sunt importante nu doar pentru noi, în Timişoara, ci pentru dezvoltarea României, de fapt, şi vreau să numesc doar trei. Un proiect este un nou spital municipal, cu care vrem să setăm un standard nou în infrastructură sanitară în România. Pentru asta o să avem nevoie şi de fonduri europene şi o să revin în curând la Guvernul României să cer ajutor pentru asta", a arătat el, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul din Bucureşti al USR PLUS.

"Noi vom reprezenta România în faţa Europei"

Pe de altă parte, el a arătat că Timişoara "a fost ignorată" în ceea ce priveşte infrastructura mare.

"În jurul Timişoarei trebuie să ne conectăm mai bine, să ne folosim mult mai bine de poziţia noastră geografică unică în ţară - între Bucureşti şi Budapesta. Cu tot respectul pentru colegii prezenţi, Timişoara are o poziţie unică să se dezvolte ca un pol economic puternic. Pentru asta avem nevoie de o racordare la autostradă, de infrastructură feroviară şi aşa mai departe. Eu mă aştept ca Guvernul României - şi mai ales noul guvern, condus de USR PLUS - o să investească în aceste priorităţi.

În al treilea rând, ştiţi că Timişoara va fi capitală culturală europeană în anul 2023. S-a amânat cu doi ani. Acesta nu este un proiect timişorean, ci unul naţional. Noi vom reprezenta România în faţa Europei. O să vină toată Europa să vadă cât de europeană este România şi mă aştept la o susţinere puternică şi din partea Capitalei, să facem din acest proiect unul cu adevărat naţional, de mândrie europeană", a precizat Dominic Fritz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel