Urmărește emisiunea live
Ce pregătește Tătaru. NOI directive pentru români în pandemie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut, vineri, 3 iulie, noi declarații importante în contextul pandemiei. 

Ministrul Nelu Tătaru a spus că izolarea trebuie să rămână o regulă de bază, în condițiile în care respectarea regulilor se face din ce în ce mai greu.

„Izolarea trebuie să continue, iar recomandările pe care le-am făcut pentru toți pacienții asimptomatice sau cu simptome ușoare să rămână de bază”, a subliniat ministrul Sănătății.

„În pofida a tot ce se discută, a tot ce se întrevede pe fake news-uri, rămâne o regulă de bază. Cei care primesc recomandarea de izolare rămâne, dincolo de decizia Curții (n.r. Curtea Constituțională a României), acel articol din Codul Penal. Context în care ne știm asimptomatici, tratați în spital până în a zecea zi, cu recomandarea de izolare la domiciliu, vă rog să aveți în vedere: rămân acele patru zile pe care trebuie să le avem de izolare voluntară la domiciliu”, a spus Nelu Tătaru.

Ce urmează

Ministrul Sănătății a precizat că autoritățile lucrează la un proiect de lege care va ajunge săptămâna viitoare la Guvern.

„Ne pregătim pentru un proiect legislativ pe care îl vom promova în ședința viitoare a Guvernului. Vrem să clarificăm foarte bine acele recomandări ale Curții: boală transmisibilă, carantină, izolare, tratament și internare.

(...) Avem nevoie de cooperarea dumneavoastră, pentru a gestiona acest moment. Repet: discutăm profesional la nivel epidemiologic”, a adăugat ministrul Sănătății.

„Pandemia nu s-a terminat!”, a avertizat Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel