Ce s-a ales de dosarul taximetristului care și-a ucis copilul de 8 ani, la Cluj
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Ultimele informații din dosarul taximetristului care și-a ucis copilul / Imagine de Sang Hyun Cho de la Pixabay
Ultimele informații din dosarul taximetristului care și-a ucis copilul / Imagine de Sang Hyun Cho de la Pixabay
Taximetristul care și-a ucis copilul de 8 ani se află încă în arest preventiv, la șase luni de la comiterea faptei. 

T.G. a fost arestat preventiv pentru uciderea fiului său, în vârstă de opt ani și iată că, după jumătate de an, se află tot după gratii.

Procesul penal a ajuns însă în faza a doua, camera preliminară. În această fază se verifică competența și legalitatea sesizării instanței, a administrării probelor și a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. 

Magistrații clujeni motivau că „la data de 25 iulie, începând cu ora 22:00 aproximativ, inculpatul T. G. l-a lipsit de libertate pe fiul său minor T.G. jr. iar în noaptea de 25 spre 26 iulie, în urma unei acțiuni premeditate, inculpatul l-a ucis prin înjunghiere în zona toracică stângă cu un corp tăietor înțepător”. Trupul neînsuflețit al minorului a fost găsit pe data de 28 iulie, în jurul orei 11:00, pe bancheta din spate a autovehiculului bărbatului. 

Taximetristul care și-a ucis copilul, încă în arest preventiv 

Zilele trecute, Tribunalul Cluj a constatat legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive luată față de inculpatul T.G, aflat în prezent la Penitenciarul Gherla, menținând-o astfel.

„În baza art. 348 rap. la art. 207 alin. 2 şi 4 C.pr.pen., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul T.G., , în prezent aflat în Penitenciarul Gherla, măsură pe care o menţine. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia.”, se arată în decizia pe scurt a instanței, pronunţată în şedinţa camerei de consiliu de la data de 15.01.2021.

Inculpatul a fost trimis în judecată

Cu 10 zile înainte, Tribunalul Cluj constata în baza art. 346 alin. 2 Codul de procedură penală, legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală și dispunea începerea judecății. 

Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpatul T.G., fiul lui Gyorgy şi Iren, pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie în modalitatea omorului calificat, faptă prev. și ped. de art.199 alin.1 raportat la art.188 alin.1, art.189 alin.1 lit. a Cod penal (cu premeditare), după rămânerea definitivă a prezentei încheieri.”, se arată în decizia instanței de la începutul lunii ianuarie. 

„Copilul a vrut să fie omorât de mine”

Amintim că, printre altele, T.G. le-a spus polițiștilor câteva cuvine care au îngrozit o țară-ntreagă: „Copilul a vrut să fie omorât de mine”.

T.G și soția sa se aflau în faza în care trebuia făcut partajul, la divorț. La momentul comiterii faptei, s-a spus că unul dintre motivele crimei ar fi fost răzbunarea pe fosta soție, care își refăcuse viața. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel