Ce se întâmplă cu aeroporturile din Iași, Bacău, Cluj, Craiova și Sibiu. S-a decis în ședința de Guvern
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro
Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, o schemă de ajutor de stat pentru aeroporturile din Iași, Bacău, Cluj, Craiova și Sibiu, care au înregistrat pierderi din cauza pandemiei.

„Printr-un memorandum iniţiat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a fost adoptată în această şedinţă de Guvern o schemă de ajutor de stat pentru aeroporturile regionale cu un trafic situat între 200.000 şi 3 milioane de pasageri pe an, aflate în subordinea unor judeţe, pentru compensarea pierderilor înregistrate ca urmare a pandemiei COVID-19. Vorbim despre aeroporturile din Iaşi, Bacău, Cluj, Craiova şi Sibiu, care vor beneficia de o compensare a pierderilor în sumă totală de aproximativ 22 de milioane de lei”, a declarat, la finalul ședinței de Guvern, Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului.

Acesta a precizat că aeroporturile cu un trafic mai mic de 200.000 de pasageri pe an au beneficiat, deja, de o schemă similară de sprijin, iar alte aeroporturi care se încadrează în categoria de trafic între 200.000 şi 3 milioane de pasageri pe an au accesat individual astfel de scheme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel