Ce se întâmplă cu PENSIILE. Momentul decisiv, anunțat de Violeta Alexandru
Autor: Roxana Neagu pe 05 mai, 21:38 | Guvern

Ministrul Muncii a făcut anunțul pentru pensionari. 

Pensiile vor crește, aștept evaluarea încasărilor la buget pe care Ministerul Finanțelor are obligația să o facă. Sunt adepta comunicărilor doar pe bază de cifre și pe situații generate de analiza bugetului, nu sunt adepta răspândirii de zvonuri, opinii, păreri.” a spus Violeta Alexandru, la ”România9”. 

Cu privire la creșterea pensiilor cu procentul de 40%, ministrul a răspuns că ”este o afirmație care ar genera multă emoție și nu sunt persoana care să-și exprime o părere, pentru că nu sunt un analist din afara sistemului guvernamental, sunt într-o funcție publică și am responsabilitatea să comunic informații clare. În acest moment, legea este în vigoare, banii sunt în buget, urmează să facă Ministerul Finanțelor, așa cum s-a angajat, o evaluare a încasărilor la buget și vom avea un răspuns cu toții”. 

Întrebată dacă la final de pandemie vom avea o informație clară în acest sens, Violeta Alexandru a răspuns: ”Da, finalul de pandemie pe care nu vi-l pot prevedea eu în acest moment. Ministerul de Finanțe are obligația să facă această evaluare la șase luni. Să nu vă surprindă că punem accent pe măsurile active pentru a ajuta sectorul economic să revină în activitate”. 

Te-ar putea interesa și ....
Guvern Vezi toate articolele
Crossuri parteneri