Ce se întâmplă cu Universul? E INCREDIBIL ce au descoperit cercetătorii
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Au fost descoperite noi informații privitoare la evoluția Universului. Iată ce s-a întâmplat cu acesta în ultimii 10 miliarde de ani.

Potrivit ultimelor studii, în ultimii 10 miliarde de ani, universul a devenit din ce în ce mai fierbinte. O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Tokyo și Universitatea de Stat din Ohio a constatat că temperatura medie a gazelor din univers a crescut de zece ori. Se pare că procesul în curs de creare a noilor galaxii încălzește tot ceea ce le înconjoară.

„Pe măsură ce universul evoluează, gravitația atrage materia întunecată și gazul din spațiu în galaxii și grupuri de galaxii”, a declarat într-un comunicat de presă autorul principal al studiului principal și astrofizicianul statului Ohio, Yi-Kuan Chiang. „Atracția este violentă, atât de violentă încât tot mai mult gaz este încălzit”, a mai precizat acesta.

Pentru a descoperi schimbarea temperaturii, oamenii de știință au măsurat căldura gazelor în funcție de distanța față de Pământ. Deoarece lumina din stelele și galaxiile îndepărtate necesită timp pentru a ajunge la noi, privirea la obiecte îndepărtate este, de asemenea, o privire în trecut, informează Futurism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel