Ce se întâmplă dacă ești purtător asimptomatic și mergi să te vaccinezi împotriva COVID-19. Octavian Jurma, explicații
Autor: Doinița Manic pe 19 ian, 14:09 | Sanatate

Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Medicul Octavian Jurma a explicat ce se întâmplă atunci când o persoană care nu știe că este infectată cu Sars-Cov-2 pentru că este asimptomatică, merge și se vaccinează împotriva Covid-19.

"Nu sunt studii făcute din acest punct de vedere. În general, pentru formele ușoare vaccinurile au un beneficiu major. Pentru ceilalți, care dezvoltă forme grave ale bolii poate să fie pur și simplu un surplus inutil de stimuli antigen. Ar fi bine ca cei care se vaccinează să ia măsuri ca înainte cu cinci zile de vaccinare să stea într-un fel de izolare, să nu existe contacte, să se asigure cumva că nu sunt simptomatici. Pentru formele ușoare de boală, suprapunerea celor două este mai degrabă un risc pentru cei care alimentează teorii ale conspirației, în momentul în care promovează aceste informații.", a explicat Octavian Jurma la RealitateaPlus.

În studiile clinice, vaccinul a fost administrat și unor persoane care prezentau un nivel detectabil de anticorpi anti SARS-CoV-2 și nu s-au detectat efecte adverse, ci doar o creștere a nivelului de răspuns imun, potrivit experților în sănătate.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri