Ce se întâmplă dacă seceta în România continuă. Martie 2020, luna în care se poate schimba tot
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: RMC
WhatsApp
Secetă
Secetă
Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit, la DCNews, despre seceta din România și momentul în care poate va fi nevoie de un semnal de alarmă.

Elena Mateescu, întrebată în cadrul interviului acordat DCNews, ce se întâmplă dacă seceta continuă și vom avea parte de doi ani secetoși, a răspuns astfel: „E greu să ne pronunțăm acum. Însă, într-adevăr, noul an agricol – de la 1 septembrie și până în prezent, a fost marcat de o toamnă foarte secetoasă și călduroasă, urmată de două luni de iarnă mai calde, și cu cantități deficitare de precipitații. Aș vrea să ne pronunțăm după data de 1 martie 2020, când începem măsurătorile în platformele agrometeorologice care fac măsurători de umiditate a solului.

Când vom valida datele prin măsurători și vom vedea și cum se va încheia luna februarie, dar și estimările pentru martie, (...) atunci vom putea să tragem un semnal mult mai concludent în ceea ce privește posibilitatea ca și acest an să se încadreze ca fiind un an secetos. E greu să ne pronunțăm, rămâne să vedem cum vor evolua lucrurile în următoarea perioadă", a spus directorul ANM în platoul DCNews.

Elena Mateescu, interviu complet DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel