Ce se întâmplă, de fapt, dacă bei cafea înainte de culcare. Te-ai înșelat, până acum!
Autor: Ema Apostu pe 13 aug, 17:31 | Sanatate

Ai auzit și tu că dacă vei consuma cafea înainte de te băga la culcare nu vei mai putea dormi. Ce au descoperit oamenii de știință, însă, este de necrezut.

Cercetătorii americani de la Florida Atlantic University și de la Harvard Medical School au monitorizat 785 de oameni, timp de 5,164 zile și nopți. Au ținut cont de câtă cafeină, alcool și nicotină au consumat oamenii. Astfel, s-a dovedit că nicotina și alcoolul au capacitatea de a deranja somnul. Cafeina pare să nu fi avut vreun efect negativ.

"Acest studiu reprezintă una din cele mai mari examinări longitudinale ale asocierilor dintre consumul de seară de alcool, cafeină și nicotină cu rezultatele măsurate obiectiv cu privire la somn", a explicat doctorul Christine Spadola, de la Florida Atlantic University, potrivit unica.ro. „Nu am observat vreo asociere între ingerarea de cafeină cu până la patru ore înainte de culcare și somnul defectuos".

"Nu există o regulă de aur"

 

"Unii oameni sunt foarte sensibili la efectele cafeinei, iar pentru acei oameni este importantă evitarea consumului de băuturi care conțin cafeină prea aproape de ora de culcare – dar nu există o regulă de aur cu privire la asta, așa că doar ascultă-ți corpul", spunea doctorul Neil Stanley, cu ceva timp în urmă.

Vezi și: De ce să adaugi unt în cafea. Rezultatul este fabulos, iar gustul pe măsură!

Cum faci cea mai bună cafea. Câte linguri se pun la o ceașcă. Secretul specialiștilor

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri