Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ciorbă iarna
Autor: Rodica Mitu pe 18 ian, 19:39 | Magazin

Ciorbă / Foto Pexels

Se spune despre români că sunt mari consumatori de ciorbe, mai ales iarna.

Nu numai că sunt gustoase și hidratante, ciorbele fierbinți sunt adevărate remedii delicioase pentru zilele geroase. Preparate cu multe legume, verdeţuri şi diverse tipuri de carne, pește sau fructe de mare, reprezintă variante sănătoase pentru mesele principale ale zilei.

Supele și ciorbele ușor fierbinți sunt perfecte pentru a fi consumate în perioada stărilor de convalescență, dar și după mesele bogate și mai puțin sănătoase.

Ciorba, în general, este considerată un preparat mai sărac în calorii, dar foarte bogat în nutrienţi. Consumând o ciorbă, te bucuri de o masă gustoasă, plină de vitamine şi minerale, dar care poate avea și efecte benefice asupra organismului.

În principal, consumul de supă sau de ciorbă, rece sau caldă, după caz, sau în funcție de sezon, poate fi un mod sănătos de a hidrata organismul. Pentru cei care nu obișnuiesc să consume prea multă apă, conform recomandărilor specialiștilor, pot opta oricând pentru a mânca la masa de prânz o porție de supă sau ciorbă, notează a1.ro.  

Te-ar putea interesa și ....
Magazin Vezi toate articolele
Crossuri parteneri