Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ficăței cu piure de cartofi
Autor: Rodica Mitu pe 25 noi 2020 / 22:46 | Sanatate

Foto Pixabay

Vă e poftă de ficăței cu piure de cartofi și murături? Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de precizări importante. 

„Probabil că organismul nostru știe să ceară substanțele cu efect antianemic și imunomodulatori, altfel cum s-ar explica faptul că suntem cu toții seduși de o felie de pâine cu pate de ficat? Când vă e poftă de ceva dulce, fiți siguri că nu corpul cere, ci mintea care trebuie liniștită.

Însă, dacă vă este poftă de ficăței cu piure de cartofi și murături, cu siguranță organismul are nevoie de acei nutrienți.

Plusuri:În 100 grame ficat avem 50% din necesarul zilnic de fier, 100-300% din DZR (doza recomandată zilnic) de vitamina B și de 15-30 ori doza zilnică de vitamina A!!Adăugați la asta, vitamina D din belșug, zinc, seleniu și proteine de cal. I - un aliment perfect pentru creșterea imunității.

Minusuri:Este sărac în grăsimi, însă bogat în colesterol: 300-350mg/100g, adică doza maximă permisă/ zi (are colesterol cât oul și de 3-4 ori mai mult decât carnea)”, a transmis Mihaela Bilic pe contul de Instagram. 

„Porția corectă: 100g ficat înseamnă 135 cal; de evitat consumul în exces, altfel există riscul de acumulare de vitamina A (maximum o dată/săpt la gravide)”, a precizat nutriționistul.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri