Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine cu brânză
Autor: Rodica Mitu pe 24 oct, 22:02 | Sanatate

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre combinația pâine - brânză.

„De data asta nu mai vorbim despre un aliment, ci despre o combinație interesantă. Și nici despre calorii nu mai vorbim, pentru că pâinea cu brânză are efect antidepresiv - deci nu e important dacă îngrașă, ci rolul pe care-l are în inducerea stării de bine”, a transmis Mihaela Bilic.

„În alimentele proteice există 2 aminoacizi, tirozină și triptofan, aflați în competiție. Cine ajunge primul la creier, ăla determină starea: tirozina are efect de agitație, de trezire, iar triptofanul liniștește, calmează. Carnea conține preponderent tirozină, iar brânza triptofan. Metoda strategică pentru a crește accesul triptofan-ului în creier este asocierea dintre proteine și carbohidrați. Când mâncăm glucide/făinoase apare în sânge insulina, care ține tirozina în circulație și lasă cale liberă pentru triptofan. Odată ajuns la nivel cerebral, el stimulează sinteza de serotonină- hormonul stării de bine.

Chiar dacă brânza îngrașă, tăiați felia mai subțire și puneți lângă ea un colț de pâine... ca să fiți și fericiți”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram. 

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri