VIDEO Ce se mai construiește în pandemie - cea mai mare clădire de birouri se ridică la Iași
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
O investiție din Iași se anunță spectaculoasă chiar și de la stadiul de șantier. Imaginile cu Palas Campus, pe care Iulius îl dezvoltă ca o extindere a ansamblului Palas, arată că lucrările de construcție sfidează criza pandemică. 

Cartierul în care se ridică cea mai mare clădire de birouri din țară, cu o suprafață de 60.000 mp, este situat foarte aproape de Palatul Culturii, dar și de proiectul cu mall, parc și clădiri de birouri pe care aceeași companie l-a inaugurat în 2012 cu 310 milioane de euro. Acum sunt alocate peste 120 de milioane pentru ridicarea Palas Campus, 70 de milioane de euro reprezentând finanțare bancară. Deși va fi preponderent alocat spațiilor office, campusul include și zone de servicii, food, retail și parc. Proiectul vine și cu o noutate – primele spații de tip coworking în aer liber, o adaptare la noua realitate.  

Începerea lucrărilor a fost în vară, iar acum sunt deja finalizate cele două niveluri de parcare subterană, cu peste 600 de locuri. Construcția este binevenită și pentru piața muncii, având pe șantier 400-500 de persoane numai la acest stadiu. În investiție sunt incluse și lucrări de infrastructură rutieră și pietonală. Inaugurarea proiectului a fost anunțată pentru 2021. 

Cifrele Palas Campus: 

120 de milioane de euro - investiție 

60.000 mp - suprafață închiriabilă 

4.500 mp – parc 

1.700 – locuri de muncă în construcție

5.000 – locuri de muncă după finalizare

1,3 milioane de euro – taxe în timpul construcției

700.000 de euro – impozit anual în operare

625 - locuri de parcare subterane

500 – spații de parcare biciclete

1,62 milioane de euro – investiții într-o nouă arteră, modernizare străzi, piste bicicletă, stație de transport  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel