Ce trebuie făcut dacă laptopul se încălzește prea mult. 5 pași de urmat
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Este relativ normal ca laptopul să se încălzească.  

Dacă laptopul este prea fierbinte, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te calmezi, deoarece este ceva relativ normal. Apoi, există o serie de pași pe care să-i urmezi, pentru a tempera această supraîncălzire.

5 lucruri pe care le poți face dacă laptopul tău se încălzește prea mult

1. Curățare externă

Unul dintre motivele acestei supraîncălziri poate avea legătură cu faptul că praful, scamele sau alte elemente au pătruns prin orificiile de ventilare ale laptopului. Pentru a-l curăța, suflă prin acele rețele cu aer comprimat. Acest lucru trebuie făcut des, chiar dacă laptopul nu se încălzește excesiv. Este mai bine să fii precaut.

2. Cooler 

O altă modalitate bună de a împiedica laptopul să se încălzească prea mult este să cumperi un cooler. Acesta conține un ventilator care va răci laptopul. 

3. Poziționarea laptopului 

Unul dintre avantajele laptopurilor este că pot fi utilizate oriunde. Nu negăm această calitate, dar recomandabil este ca el să nu stea prea aproape de sursele de căldură (TV, placă de baze etc.), pentru a nu limita ventilația.   

4. Verifică dacă există aplicații sau programe care ocupă mult spațiu

Dacă observi că laptopul se încălzește sau că rulează mai lent decât în ​​mod normal, poți face o verificare rapidă pentru a vedea dacă motivul sunt aplicațiile sau programele care ocupă mult spațiu. Pentru a face acest lucru, apasă Ctrl + Alt + Delete în același timp și dă click pe „Task Manager”. 

5. Du-l la un profesionist 

Dacă nicio soluție de mai sus nu funcționează, du laptopul la un profesionist, care va face o verificare mai minuțioasă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel