Ce urmează în USR PLUS, șansă de SURPRIZE! Bulai: E un PIERZĂTOR. Dacă se văd, se bat!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Dan Barna - Dacian Cioloș/ colaj dcnews, capturi video
foto Dan Barna - Dacian Cioloș/ colaj dcnews, capturi video
În aceste zile, sunt alegeri și-n USR PLUS, acoperite însă de ”zgomotul” din PNL. 

Alegeri sunt și-n USR PLUS, nu doar în PNL. Culmea, cu mai puțin zgomot. Analistul politic Alfred Bulai a explicat de ce, în interviul acordat pentru DCNews. 

”La USR, lupta doar între Barna și Cioloș nu cred că e pe bune, în sensul în care oricum cred că vor merge în tandem, la alegeri, peste trei ani.” a spus Alfred Bulai, pentru DCNews. ”Față de PNL, au mai multe șanse să apară surprize” consideră, în același timp, sociologul. El a adăugat că ”Cioloș reprezintă și el un trecut nu neapărat vesel, în timp ce Barna e un pierzător”. ”De meserie” a completat Val Vâlcu. ”Nu e genul care să te sperie” a mai spus Alfred Bulai despre Dan Barna. 

În același timp, Alfred Bulai a mai punctat că Dan Barna și Dacian Cioloș s-au împrietenit de nevoie, dar asta ”nu înseamnă că liderii din partide sunt pe aceeași lungime de undă, unii, dacă se văd, se bat, la firul ierbii sau la nivelul doi nu se pune problema colaborării”. 

VIDEO cu interviul acordat de Alfred Bulai, pentru DCNews. Vezi mai multe declarații despre Congresul USR PLUS: 

În USR PLUS, în ultimele săptămâni, au avut loc alegeri interne în toată țara. Se pare că USR ar conduce în cele mai multe județe. În schimb, PLUS-ul a luat Capitala. Rezultatele din teritoriu, la fel ca-n PNL, au rol decisiv la congresul din toamnă, din 2 octombrie, când va fi ales liderul de partid. 

Planul lui Cioloș: Să demonstrăm că suntem în stare să facem schimbări

Dacian Cioloș și Dan Barna sunt cei care candidează pentru șefia USR-PLUS. Ei nu vor mai putea să conducă împreună partidul. La începutul campaniei, Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna să renunțe amândoi la această cursă și să lase locul altor politicieni din partid, dar Dan Barna ar fi refuzat ”oferta”. Într-o conferință de presă, unde era prezent și Dan Barna, după o serie de consultări de la Palatul Cotroceni, Dacian Cioloș a spus: ”O să candidez, o să candidăm amândoi și o să facem tot ce e mai bine ca USR PLUS în următorii ani să conteze, să fie un partid cu o identitate politică bine definită și să fie un partid care să demonstreze că, dintr-o mișcare politică antisistem, (...) acum, odată ajunși la guvernare, să demonstrăm că suntem în stare să facem acele schimbări”. El a mai spus că speră să intre și alți politicieni din partid în cursă. Însă, se pare că această dorință a lui ar fi, de fapt, un plan de a rupe voturi de la Dan Barna, adică de a-și asigura șefia USR PLUS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel